Trevlig valborg


Nu försvinner jag iväg på middag, hoppas ni får en trevlig valborg ♥


Kvällensoutfit - Valborg




Idag är det valborg och min valborgskväll kommer att börja med middag
hemma hos M. Efter det får vi se vad som händer, blir kul att våran lilla tjej
trio äntligen får chansen att fira en liten högtid tillsammans.

Smycka dig



Plagget 30/4



Solig valborg


Läste mitt provresultat i ekonomi i morse, hade ett enda fel, riktigt härligt. Soeln skiner utanför fönstret och så är det valborg idag, ytterligare ett steg närmare sommaren. Den här dagen kan inte bli annat än bra.



En favorit bild, bevis på hur snyggt det kan vara när man gör det enkelt.

The hills och oliver


Har precis tittat klart på senaste The Hills. Sparade på serien innan jag började titta på den men nu
har jag tittat igenom alla säsonger och avsnitt och har kommit ikapp. Serien är lätt att fastna i och
det är riktigt bra med inspiration. Till avsnittet gjorde jag tandpetar med oliver och ost, mums!

Dragkedja runt handleden


Kyssjohanna har fått in ett jättefint armband i form av en dragkedja från Boudoir. Riktigt snyggt men nästan 2000 känns tokigt mycket för min plånbok just nu.


Mening att ha kunskap i ett program som är inaktuellt?


Idag har jag varit ute på äventyr hela dagen, kom nyligen innanför dörren. Har hunit med att vara på biblioteket, ätit en god sallad till lunch, plugga en massa och även skrivit ett prov. Olyckligtvis gick provet riktigt dålig.

Hatar undanflykter men idag hade jag faktiskt en ärlig sådan till varför det gick dåligt. Version av programet på min dator är mycket nyare än skolans och det gjorde att det blev ett helt främmande program för mig. Pratade med läraren efteråt och förklarade situationen hon förstod precis och talade om att en elev nyligen avslutat kursen med precis samma problem. Funderar på att göra samma sak.

Tycker det är riktigt dåligt av skolan att inte kunna erbjuda den nyaste versionen av programmet som man har prov i.
Vad är det för mening med att ha kunskap i ett program som redan är inaktuellt?


7 sanningar om mig


Nu ska ni få lära känna mig lite bättre idag så här kommer sju sanningar om mig.

- Råttor är det värsta jag vet, får rysningar i hela kroppen när jag ser en råtta. Tycker dem är så fruktansvärt obehagliga. Jag har ingen aning om när det började eller varför.

- Jag är löjligt envisa och hatar att ha fel. Det händer att jag googlar på fakta bara för att bevisa att jag har rätt.

- Jag avskyr att prata i telefon och gör nästan vad som helst för att slippa.

- Sprutor, blod och sjukhus gör mig illamående. Den enda gången jag svimmat i hela mitt liv var när jag tog blodprov, sen dess har jag undvikit det. I helighet är jag rädd för att få diabetes eftersom jag aldrig skulle klara av att ta sprutor.

- Avundsjuka är bland de värsta jag vet. Jag tycker verkligen synd om människor som inte kan unna andra människor lycka.

- Jag är bra på att skaffa mat cravings. Ibland kan jag äta hundra kex med nutella för att några dagar senare inte kunna leva utan omelett med skinka. Just nu är jag besatt av oliver med olika smaker. Vitlök och blåmögelost är favoriterna.

- Jag är en fjärdedels finsk men har aldrig varit i Finland och kan inte ett ord finska.


- Jag har varit/ är en riktig häst tjej. Har ridit på ridskola sen jag var åtta, varit medryttare och även haft egen häst. (Världens finaste varmblod) Idag har jag lagt ridningen på hyllan men funderar på att ta upp intresset i princip så fort jag ser en häst.

- Jag älskar att skriva och hela min dator är full med texter. En dag vill jag att alla dem där texterna tillsammans ska bli en bok. Jag vill att den ska få folk att rysa i hela kroppen av välbehag och igenkännande. Titeln på boken skulle vara nått fint och jag tror boken skulle vara skriven med ett pseudonym.


(Foto: Steven Klein)

Plagget 29/4


Morning


Härlig onsdags morgon med sol. Har dröm massa konstiga drömmar hela natten och vaknade med obehag i hela kroppen trots att jag inte alls kommer ihåg något obehagligt i drömmarna. Konstigt det där.

Nu blir det frukost och sen iväg.



Ja tack gärna!




Materiell kärlek när den är som bäst, det kliar i fingrarna.
12,5 cm klack, härligaste färgen, dragkedja, peeptoe.
Du hittar dem här!

I need (read want) in May


♥ Stora Wayfers
♥ Den perfekta jeansjackan
♥ Lappade jeans
♥ Brun fransväska
♥ Heels i olika färger, helst ett par i mocka
♥ Svarta heels i skinn (Min garderob ekar tom på ett par enkla svarta.)
♥ En trench i perfekt modell (Gillar inte alls den jag har.)
♥ Hålstickad lång ljus kofta
♥ Fiskartröja
♥ Längre kavaj
♥ Perfekt ljusa jeans med slitningar men inga hål
♥ Jeansskjorta
♥ Oversize t-shirts (Köpte två på Gina som är helt perfekta, vill ha fler...)

Magnum temptation



(Foto: Terry Richardsson)

Idag åt jag den nya Magnum glassen temptation och den var verkligen god.
Kändes sött men aningen löjligt att glassen låg i en liten guldbox med visst
gav de en lyxig känsla. Det Kommer garanterat bli fler små boxar i sommar.

Middag som avslutades med straffar


I gårkväll försvann jag iväg på en middag som fortsatte i en liten hockey kväll och slutade i fel säng. Har aldrig varit intresserad av hockey men igår gav jag det en chans och visst var det spännande när det slutade med straffar.
But still... hockey arenorna är inte ens fulla på ett VM och de tycker jag är ett tecken på att sporten inte ens går att jämföra med intresset för fotboll.

Kvällen var iallafall trevlig...(som oftast med de sällskapet.)

Plagget 28/4



Heartbeat - you are so in it right now


Fem filmer som får mitt hjärta att slå lite extra...

♥  Garden state
♥  The notebook
♥  Ps I love you
♥  En ung Jane Austen
♥  Tillsammans är man mindre ensam


Så fick sagan ett lyckligt? slut


Efter all dramatik och framför allt all skit som Heidi har fått tagit så förstår jag inte varför hon inte lämnat Spencer för länge, länge, länge sedan. Förstår mig inte på honom överhuvud taget och hade jag varit i Heidis situation hade han inte ens längre funnits med i min umgängeskrets men man gör mycket dumt när man är kär.

Nu hoppas jag för deras skull att dem är lyckliga och dem förblir herr och fru tills döden skiljer dem åt <3




(Posh24)

Plagget 27/4



Nyfödda


Mitt i all influensa så födde i helgen våran katt Zelda världens sötaste minisar. Har inte kunnat låta bli att springa och titta på dem hela tiden. Det är inte klokt att man redan efter bara några timmar sett små personlighetsdrag, jag hittade direkt en favorit. Den minsta och tuffaste, riktigt ettrig och spretar med tassarna åt alla håll för att få som den vill.




Förstår inte hur dem kan vara så otroligt små. Världens sötaste minisar <3


I´m back (forever)


Bloggtorkan har berott på att jag åkte på influensan. Har legat nerbäddad och druckit litervis med te och knaprat alvedon. Nu mår jag dock bra igen så nu kan ni se fram emot grymma inlägg. Idag blev mina lunch planer ändrade när mitt minne kom tillbaka och jag insåg att det var plugg som gällde. Boring! Men tyvärr måste det göras.


Spärra sitt kort från sig själv


Fick en chock när jag gick in på min internetbank nyss. Någon måste ha snott mitt kort och fullständigt gått lös. Gah kan man spärra sitt kort från sig själv? Nu blir det att leva på spargrisen.

Förkylning/ allergistatus


Är inte alls på topp idag. Har klunkat citron te med honung, knaprat alvedon, druckit Kan jang, använt nässpray och ätit halstabletter. Vadå överdriva?

Är det inte lite konstigt egentligen att det finns mediciner och botemedel mot alla möjliga sjukdomar med förkylningar måste man fortfarande genomlida? Visst det är hur mycket bakterier som helst som orsakar förkylning men något magiskt piller borde väll kunna uppfinnas?


Idag skulle jag gärna gömma mig under en stor hatt och ett par
RayBan precis som Lauren Conrad.

Plagget 21/4-09


Matthew Williamson


På torsdag släpper Matthew Williamson sin kollektion för H&M. Själv är jag inte speciellt förtjust men det finns några godiatar som gärna skulle få hänga i min garderob. Plaggen nedan skulle gärna få hänga i min garderob men det är tyvärr inga av dem som får mitt hjärta att slå lite fortare.

 

Tidig middag på Vapiano


Kom precis hem från att ha agerat flytthjälp till min morbror. Blev en tidig middag i gamla stan på Vapiano, hade aldrig tidigare varit där men de kommer garanterat bli fler gånger. Jättemysigt och bra mat. Kändes nästan lite som att sitta i ett växthus samtidigt som de kändes som en modern barmiljö.

Anar att det inte är kul att äta där när det är mycket folk och deras koncept gör att man måste stå i kö för att beställa mat och sedan vänta medan maten tillagas.


Plagget 20/4-09



Fredags öl


Nu ska jag springa till bussen och sen blir det fredags öl inne i stan med de bästa tjejerna. Det låter som en rikigt bra fredag tycker jag.

Hoppas ni också får en fin fredag!

Plagget


Tänkte börja med en ny grej i bloggen, med inspiration från Dagensplagg hos Min outfit. Jag kommer varje dag visa ett plagg som jag tycker om lite extra mycket och skriva hur jag skulle vilja matcha det på dagen och på kvällen.

Hoppas jag lyckas vara regelbunden med plaggen.


My own ice cream




Sitter och äter min glass som jag gjorde för någon vecka sedan. Den blev 
aningen isig men annars riktigt god. 

Ikväll blir det pluggkväll och jag startar den med glass.
 

Dagens söta



Islatte


Islatte är en stor favorit när solen tittar fram och det är jättelätt att göra sin egen.


Använd lite starkare kaffe och ha i några teskedar socker. Låt det svalna.
Blanda i mjölk (lika delar kaffe och mjölk) och häll sedan i isbitar. Klart!



(Bild)

Study


Idag har det stått plugg på schemat hela dagen. Har kommit en bra bit på mitt arbete om försvarsmekanismer. Lite senare ska jag plugga till ett stort prov i ekonomi som jag har nästa vecka. Känns som det kommer gå riktigt bra men det är några saker som inte riktigt fastnar. Så skönt att för en gångs skull vara ute i god tid och inte råplugga sista kvällen som jag alltid brukar göra.

Let it rain




Det skulle gärna få regna riktigt ofta om jag ägde något av de här paraplyerna.

Forever 21 till Sverige?




Jag hoppas ryktena om att Forever 21 letar lokaler i Sverige stämmer.
Skulle gärna klicka hem de två enkla klänningarna ovan men har ingen lust att betala tull och frakt.
Dem skulle vara riktigt snygga med ett skärp i midjan och färgglada skor.

Koffein chock


Min dygnsryt är ett stort skämt. Idag blev jag "tvingad" upp vid halv åtta och nu håller jag på att somna.Känns som jag varit uppe sen fem. Har vänt på dygnet helt och de senaste dagarna har jag inte somnat fören tre och inte gått upp förren absolut tidigast elva. Idag ska jag försöka få en normal dygnsrytm så nu blir det kaffe för att inte somna.

LC vet hur man klär sig



(Bilder)

Lauren Conrad visar att skjorta och trasiga jeans är allt annat än tråkigt. LC kan verkligen klä sig
och nu när jag har slutat spara på The Hills och börjat titta så inspirerar hon ännu mer.

En dag på stranden?


Påskhelgen gjorde bloggen lidande


Bloggen har fått lida av påskhelgen men nu är det tillbaka till vardagen som gäller. Min påskhelg blev en riktig familjehelg med god mat och massor av sol. I måndags åt jag även årets första mjukglass på en brygga vid havet med väldigt bra sällskap. Hoppas ni också hade en riktigt trevlig påskhelg :)

Gårdags eftermiddagen spenderade jag på ett café med A riktigt trevligt eftersom de kändes som det var hundra år sedan vi senast sågs.

Sommar med H&M



Små påskkärringar


Internet har strulat och de resulterade i en riktigt usel bloggning idag.

De kom massa påskkärringar till oss idag och alla var hur söta som helst. En stackare kom helt själv och pappa tyckte så synd om henne så han nästan hällde ner hela vår skål med påskgodis i hennes lilla korg. Inte nog med att hon kom själv, hennes påskkort föreställde en ensam påskkärring. Poor little girl  ♥

Levande hud



En grå skärtorsdag


Det regnar och är riktigt grått utanför fönstret. Precis när man började bli van vid solen så vänder det, riktigt tråkigt! Trodde klockan var mitt i natten när jag vaknade första gången så jag somnade om. Missade att åka till skolan men jag hoppas det inte gör något, ligger riktigt bra i fas med vad jag ska ha gjort så känner mig nöjd ändå.

Får se om vi får besök av några små påskkärringar som orkar ge sig ut idag och trotsa regnet.



Hoppas att ni får ni bra skärtorsdag trots det tråkiga vädret, glad påsk på er!

Fotbollshysteri?


Internet bestämde sig för att lägga av förut och samtidigt så dog tvn. Min pappa, lillebror och kompisar skrek från vardagsrummet eftersom de precis satt sig ner för att se någon "viktig" fotbollsmatch. Hela comhem strulade och alla med Comhem i vårat område blev av med tvn och internet.

Mina fotbollstokia familjemedlemmar tog bilen och åkte till farmor för att se matchen. Den måste ha varit väldigt viktig?

They reminds me of a car



(Bild)

Jag vet inte varför men jag tänker på bilar när jag ser dem här skorna och
jag gillar dem. Härligt annorlunda och konstigt snygga!

Dagens middag - omelett!



Egen chokladglass


Idag har jag gjort egen glass. Inte sån där saftglass som man bara ställer i frysen och så vips är det isglass, nej riktig choklasglass har jag gjort. Det var inte så krångligt men det tar ganska lång tid eftersom man måtse låta smeten stå i frysen tills den blir riktigt iskall och förvandlas till glass. Eftersom den just nu står i frysen och kommer stå där hela natten så har jag inte smakat men är nästan säker på att den kommer bli god för smeten smakade perfekt.

Hittade receptet och inspirationen här.
Gjorde några småändringar, eftersom jag inte har någon glassmaskin så får min glass stå längre i frysen. Dessutom byte jag ut mintchokladen mot schweizernöt och hoppade även över chokladsåsen.

Damn it is a second skin on sale



199:- hos Bubbleroom, farligt!

Kate Moss in black




Kate Moss bevisar att svart alltid fungerar!
(och får mig att vilja ha ett par Wayfers ännu mer.)

Tisdag


Det är som att jag blir en annan människa när solen skiner, allting känns så mycket lättare och man blir riktigt mycket gladare. Idag har jag åkt runt och gjort massa ärenden bland annat postat paket, hämtat paket och köpt tråd. Har en vårjacka som legat och väntat på att bli lagad sen förra våren så tyckte det var dags att laga de där lilla hålet på den så att den kan bli använd igen.

Hoppas ni också njuter av det underbara vårvädret ♥

Dagens outfit 7 april 2009



Är det inte fint?


I love you more than the stars in the sky, not only the visible ones but also the shy ones...

Hello Converse


Idag damp mina Converse ner i brevlådan. Beställde ju ett par för ett tag sedan men blev tvungen att skicka tillbaka eftersom dem var för stora, de nya i strl 36 passade mycket bättre.


Vet inte varför men känner mig fortfarande lite som Kalle Anka i dem, även fast dem nu är i rätt storlek.
Anar att det är en vana?


Break up call?


Först trodde jag att det var ett lite försenat aprilskämt, tyvärr så var det inte så. Hur tänker man? Tänker man överhuvudtaget? Förstår inte hur NRJ tänker som kommer på en sån usel programidé och ännu mindre förstår jag hur man kommer på idén att faktiskt ringa in.Jag börjar tro att det finns onda människor eller är det bara så att dem egenltigen bara är blåsta? Jag hoppas att den där Fridas nya kille ringer in och dumpar henne, det skulle hon vara värd!

Jag får ont i hjärtat av sånt här. Vad hände med fina kärlekshälsningar i radion? Fina ord och förlovningar? Att önska en speciell låt till en speciell person? Vart tog all kärlek vägen?

Är det mer lönsamt och underhållande med Break up calls?

Status just nu




Det är vid den här tiden på året som jag undrar hur jag någonsin ska kunna flytta hemifrån, flytta ifrån en stor altan och gräsmattor till en lägenhet. Har aldrig bott i lägenhet och förstår inte hur jag ska klara av våren och sommaren på en liten balkong? Hur ska man kunna grilla? Ligga i gräset med en bok? Ha vattenkrig?

Det är mycket man tar för givet när man har en tomt. Det kanske inte är så dumt att bo hemma i alla fall?

Starta nya veckan med sol


Solen skiner och himlen är klarblå, kan knappast bli en bättre start på en ny vecka.
Hoppas det håller i sig hela veckan så att vi även får en solig påsk.



Har haft en riktigt bra helg men en riktigt dålig blogghelg så här kommer en kort sammanfattning. 
I fredags hamnade vi aldrig på Snaps eftersom det var fullsmockat, det var överfullt på alla utserveringar. Tillslut satte vi oss inne men de gjorde inte för mycket för då hade de lagt sig små moln över Sthlm. 

I lördags var jag på Ikea och som vanligt gick jag inte där ifrån tomhänt även om jag egentligen inte skulle köpa någonting. Lördagskvällen spenderades hemma hos Maria med taco, rödvin och Robinsson. Trevligt.
 
Igår åkte jag därifrån hem till farmor och fikade. Sedan blev det söndags städning och helgen avslutades med schnitzel.

Snaps


Nu ska jag springa till bussen. Sen lite senare ska jag möta upp favorittjejerna sen så blir det några glas vin på Snaps.
Kan inte fatta att man faktiskt kan sitta på en uteservering och ta ett glas vin. Härliga vår!

Söta flätade




HIttade dem här söta armbanden på min lilla shoppingrunda igår, kunde inte låta bli att låta dem följa med mig hem. Hade tänkt springa förbi Panduro idag och se om de har några söta saker att göra egna armband av.

Finally friday




Underbara väder, det är inte klokt hur vädret påverkar mitt humör. Blir överlycklig av solen och dessutom så känns allting i garderoben en miljon gånger finare. Var uppe på vinden i förmiddags och letade vårtecken. Hittade massa fint som jag helt glömt bort att jag ägde, bla en jättefin kortkort klänning med broderier och ett par jeansshort från förra året. Hade även hoppats på att min trench var snyggare än vad jag kom ihåg, tyvärr var det inte så. Måste köpa en ny, skinnjacka i all ära men idag hade en trench passat så mycket bättre.

Magiskt


Det är något magiskt med nätter. Ett duntäcke, ett öppet fönster och Melissa Horn
Långa nätter ♥


Taco dinner!



15% off nitat


Havetohave har 15% off till och med den 13 april.




Dem här fin fina väskorna kostar 598:- och skulle gärna få vara mina!

Dagens shopping





Sunshine in my eyes




Jag är riktigt sugen på att beställa ett par Wayfers från Rayban.
Tyvärr tillåter inte min ekonomi det just nu så det får vänta.


Småkakor och Året runt


Kom precis innanför dörren. Sov inte hemma inatt så i morse åkte jag direkt därifrån till ett individuellt möte i en kurs som jag läser. Gick hur bra som helst men fick lite småpanik att jag inte börjat skriva på arbetet än utan bara hittat källor. Hann med lite shopping efter mötet och sen blev det grekisk lunch med min mamma.

Hela eftermiddagen har jag legat och solat på min farmors inglasadebalkong. Inglasade balkonger måste vara en av dem smartaste uppfinningarna. Det var riktigt sommarvarmt och helt vindstilla, meningen var att jag skulle plugga och jag hann igenom några sidor i några böcker innan jag hittade småkakor och Året runt, haha.


 


 

Finns det egentligen någon under 65 som läser Året runt? (Annat än på besök hos farmor.)



Hittade Mini Me på väggen

Gossip girl - Remains of the J




Gossip girl fortsätter att imponera. Älskar Jennys klänning (de första jag tänkte på när jag såg den var Emilia i melodifetsivalen) till skinnjackan och den slarviga håruppsättningen. Hade jag fått ändra så hade jag tagit bort
hennes munkjacka som hon har under skinnjackan.

Vanessas lila klänning är verkligen en dröm. Älskar ryggurringningen och den perfekta nyansen av lila.
Hennes smycken däremot kunde man ha minskat ner på. Tycker inte alls det passar att ha massa halsband
när man har halterneck modell på klänningen.

Nitat





(Jakandjil)

Jag är inget stort fan av nitar men i smådoser som ovan kan det vara hur snyggt som helst.
Skulle gärna sno dem här jeansen rakt av. Kanske skulle ta en tur förbi någon affär som säljer
nitar och fixa ett par egna? Snyggt!

Nails



Köpte för någon vecka sedan två ljusa lack från Depend. Brukar alltid köra på svart eller något annat
mörkt men tyckte de skulle passa med ljusa lack nu när våren kommer. Har testat båda två men tror
nog jag kommer hålla mig till de mörka färgerna i alla fall.

Tycker det känns som man har tipex på naglarna när man har ljusa lack.

Mango smoothie


Startar nästan alltid mina dagar med en smoothie. I morse blev det en ny variant. Smoothie är verkligen en hur bra frukost som helst både bnkelt, gott och riktigt nyttigt.



Banan
Mango
Ananas + lite av juicen som den låg i
Naturell yoghurt

RSS 2.0